Quantcast
Channel: انجمنهای تخصصی علمی فرهنگی پرشین وی - مشاوره و راهنمایی برای خرید قطعات
Viewing all articles
Browse latest Browse all 3

مقایسه lcd با led ؛کدام یک بهتر است؟

0
0

Click here to enlarge
LCD یا کریستالهای مایع موادی هستند كه به طور فیزیكی دارای خاصیتهای جامد و مایع هر دو هستند. یكی از خاصیتهای جالب آنها توانایی آنها در تغییر موقعیت بسته به ولتاژ اعمالی به آنها است.
اکثر صفحه های LCD با لوله های فلورسنت موجود در آنها که در قسمت بالا، کنار و گاهی اوقات پشت LCD قرار دارند، روشنایی پیدا می کنند. یک صفحه ی سفید پخش کننده ی نور، اشعه های نور را به طور مساوی و یکنواخت هدایت و پراکنده می نماید تا تصویری یکدست ایجاد کند. به این اشعه ها نور زمینه گفته می شود.برای اینكه از یكنواختی صفحه تصویر اطمینان حاصل شود نور بوسیله یك سیستم منعكس كننده شدت یكسانی پیدا می كند اگر چه ممكن است در نگاه اول به نظر نرسد ولی عملكرد این صفحات فوق العاده پیچیده است.
به صورت کلی LCD ـها یک تکنولوژِی Passive (دستخوش عامل خارجی) هستن به این معنی که به خودی خود تصویری که قابل دیدن باشه تولید نمیکنن برای همین باید لامپهایی پشت صفحات LCD روشن باشه (به این لامپها Back light یا نور پشتی میگن) تا تصاویر قابل دیدن بشه این لامپها , لامپهای کوچک فلورسنت کاتدی سرد یا CCFL (مخففCold Cathode Fluorescent Lamp) هستن که شبیه به لامپهای مهتابی رایج اند.
LED:
صورت کلی مسئله این هست که LED های موجود در حقیقت همون LCD پنلها هستند به زبان ساده فقط به جای لامپهای CCFL که به عنوان بک لایت یا نور پشتی از اونها در LCD ها استفاده میشد از از دیودهای نورانی استفاده میکنن که بهشون میگن LED این دیودها مصرف برق و حرارت کمتری دارن پس فرق بین LCD ـهای معمولی با LCD ـهایی که بک لایت LED دارن فقط در نوع منابع نوری بک لایت (لامپ پشتی) هست.
LED ـها علاوه بر پائین آوردن مصرف انرژی در LCD پنلها مزیتهای دیگه هم دارن از اونجایی که کنترل شدت نور به صورت عمومی در LED ها به عنوان بک لایت راحت تر از مجموعه لامپهای CCFL و صفحه یکدست کننده نور هست میشه مشکی عمیق تری رو در پنلهایی که از این تکنولوژی به عنوان نور پشتی زمینه استفاده میکنن تولید کرد LCD ـهایی که از LED برای نور پشتی استفاده میکنن به چند دسته تقسیم میشن که بر اساس آرایش یا شکل ظاهری چیدمان LED ـها دسته بندی شدن:
(1)
Edgelit ـها (بعضیها به اونها Side lit هم میگن) که LED ـها در این پنلها در گوشه های کابینت پنل هست که به صورت علمی بهشون میگن:
LCD With Side LED Back light
(2)
Direct LED ـها که چیدمان LED ـها در اونها در پشت صفحه LCD هست.
خود Direct LED ـها هم بر حسب اینکه درایوی (معمولا به چیپ یا IC ـی که پنل رو کنترل میکنه گفته میشه) با قابلیت کنترل منطقه نوردهی داشته باشن یا نه به دو دسته تقسیم میشن:
1. اونهایی که درایوی با قابلیت کنترل نوردهی منطقه ای ندارن که بعضی از سازنده ها بهشون میگن Full LED و با این عنوان اونارو روانه بازار کردن که به صورت علمی بهشون میگن:
LCD With Direct LED Back light
2.اونهایی که درایوی با قابلیت نوردهی منطقه ای دارن و به صورت تقریبا نقطه ای نور دهی میکنن یعنی در پشت نقاط تاریک صحنه , LED ـها رو خاموش و یا کم نور میکنن و درپشت نقاط روشن LED ـهارو روشن میکنن که به صورت علمی بهشون میگن:
LCD With Local dimming LED Back light
LED ـهارو میشه از نظر رنگ ساطع شده از این دیودها هم تقسیم بندی کرد که Red LEDـها , Green LED ـها , Blue LED ـها و White LED ـها انوع رایج LED ها هستن که در LED بک لایتها مورد استفاده قرار میگیرن.
هر تکنولوژی به موازات دستاوردهایی که داره یک سری نقاط ضعف هم داره که از اون جمله میشه به عدم یکپارچگی پخش نور در تمام سطح پنل به طور یکدست و زاویه دید ضعیفتر نسبت به LCD های معمولی اشاره کرد.
در حال حاضر هر کدوم از کمپانیهای سازنده LED که عمدتا سه کمپانی سونی , سامسونگ و ال جی هستند از تکونولوژی های منحصر به خودشون برای این پنلها استفاده میکنن که از جمله اونها میشه به تکنولوژی RGB LED سونی اشاره کرد که در سری X این کمپانی در سایزهای 46 و 55 اینچی مورد استفاده قرار گرفته و همونطور که از اسمش پیداس به جای یک LED تک رنگ که قاعدتا سفید هست در اونها از سه LED سبز , آبی و قرمز همزمان استفاده شده که باعث ایجاد غنای رنگ بیشتر در این پنلها میشه (مسئله ای که خود سونی ادعا میکنه) از طرف دیگه کمپانیهای دیگه ای مثل سامسونگ و ال جی هم هر کدوم از شیوه های مخصوص به خودشون برای تولید پنلهای LEDـشون استفاده میکنن که بنا بر ادعای اونها شیوه کار آمد تر و بهتری برای ارائه کیفیت تصویر هست.
در مقایسه کلی میان LCD ها و LED ها میشه گفت که LED پنلها مشکی عمیقتری نسبت به LCD ها تولید میکنن ولی در عوض زاویه دید ضعیفتر و عدم وجود درخشش معروف LCD ها و یکپارچه و یکدست نبودن نور پشتی در صفحه نمایش که این مسئله به خصوص در محیطهای تاریک یا زیر نور معمول اتاقها ملموس تر هست از نقاط ضعفی هستن که این تکنولوژی با خودش به ارمغان آورده!
البته کمپانیهای سازنده این پنلها ادعا میکنند که در آینده این مشکلات رو رفع و یا کمتر خواهند کرد که تا حدودی منطقی هم هست.

Viewing all articles
Browse latest Browse all 3

Latest Images

Trending Articles





Latest Images